   1203 Budapest, Helsinki út 9.

Horgásztó elérhetősége:

  +36 (1) 284 6321

  +36 (70) 672 1022

  

Deák Tímea

   Támogasson minket a 11719001-20003902 számlaszámon!

Délpesti Horgászegyesület

Az előadások témáihoz szorosan kapcsolódnak a minden évben megrendezett ifjúsági horgásztáboraink, melyekben rendkívüli figyelmet fordítunk a gyerekek kikapcsolódására, egészséges életmódra nevelésére. A közismert környezeti gondokkal küszködő társadalom szempontjából alapvető érdeknek tekinthetjük, hogy a felnövekvő generáció kellő szemlélettel és erre alapozva megfelelő gyakorlattal közelítsen a súlyos helyzet javítása érdekében. Ezért alapvetően az a célja, hogy elsajátítsák a résztvevők az ökológia alapvető kérdéseit, felismerjék a fauna és a flóra a laikus által is követhető gyakorlatát, mert valamennyi korosztály számára - a környezeti kultúra erősítéséhez kapcsolódóan - alapvető biológiai, közegészségügyi szükségletet elégít ki a szabadban, természetben való tartózkodás. A feladatok ismeretében horgász,  nyelvi, környezeti,  valamint bűn -és drogmegelőzési táborokat rendezünk a Dömsödi horgásztanyánkon.

A kötött tematikák kiválóan alkalmasak  arra, hogy szakképzett oktatóink a gyermekekkel elsajátítsák a szükséges ismereteket. Az oktatás és nevelés a szemléletformálás mellet gyakorlati készségek és jártasságok kialakítására is irányul. A korszerű szemléltető audiovizuális anyagok élményszerű foglalkozásokat tettek lehetővé, amely különösen fontos, ha figyelembe vesszük a gyermekek életkorát.

A táborozókat elvittük a helyszínnek leginkább megfelelő természetvédelmi, ill. tájvédelmi körzetbe, valamint nemzeti parkba, ahol a gyakorlatban a szakképzett ismertetés nyomán élményszerű tapasztalatokat szerezhetnek a természeti környezet megóvása érdekében végzett munkáról, és annak eredményeiről.